1-2 AĞUSTOS GÜNLERİNDE HEPİMİZ G(ö)REVİMİZİN BAŞINDAYIZ”
İşlemeyen ve sistemi olmayan “sağlık sistemi” yüzünden hepimiz her yeni güne mutsuz uyanıyoruz.
Hekimleri 3-5 dakikada tanı koymaya zorlayan, ek randevular ve ricalarla oluşan anlamsız yoğunluk hepimizi tükenme noktasına getirmiştir.
Hastanelerde bir türlü son bulmayan ve önlem alınmayan ve sağlıkta şiddet boyutundan “sağlık terörü” boyutuna evrilen bu girdap ülkemizi tehdit etmektedir.
Yaşanan şiddet olaylarını, can güvenliğimizin kamu kurumları olan çalışma sahalarımızda bir türlü sağlanamamasını ,fazla çalışma saat ücreti olarak işçinin uzman hekimin 2.5 ,hemşirenin ise 4 katı ücret aldığı ucube gelir adaletsizliğini, hekimlere karsı ayrımcılık içeren, yetkili!!! sendikanın hekimi kapsam dışında bırakan sadece hekim dışı personelenin sabit ek ödemesinin %50 arttırılmasını talep edilebiliyor olmasını, izne ayrılınca gelirlerimizin %75 inin kesilmesini, tek kalem maaş talebimizin bir türlü karşılaşmamasını kabul etmiyoruz ve hep beraber itiraz ediyoruz!
1 ve 2 Ağustos tarihlerinde iş bırakıyoruz.
Türkiye Acil Tıp Derneği tarafından açıklanan “ACİL SERVİSTE G(ö)REVİ DESTEKLEYİCİ 10 ÖNERİ” yi destekliyoruz:
İş bırakma sürecinde her hangi basamaktaki acil serviste, acil hasta bakımına devam eden acil servisleri destekleyici 10 öneriyi destekliyor ve açıklıyoruz :
1. Acil servislerdeki güvenlik personel sayısının arttırılması.
2. Triyaj alanlarında değerlendirmelerin doktorlar tarafından yapılması. Etkin triyaj desteklenerek iş yükünün hafifletilmesi.
3. Gerçek acil (sadece kırmızı alan ve sarı alan) hastaların bakılması.
4. Hastane idarecilerinin grev boyunca acil servis çalışanlarını desteklemesi.
5. Acil olmayan hastaların hastanenin farklı birimlerinden doğrudan acil servise yanlış yönlendirilmemesi. Tüm hastane personelinin grev konusunda bilgilendirilmesi.
6. Branş hekimi meslektaşlarımızın hasta yakınlarını ve halkımızı bilgilendirmek amaçlı acil servislerde grevin gerekçelerini anlatması.
7. Acil hasta bakımının ilgili branşlar açısından hassasiyetle konsültasyonları değerlendirmesi, acil servislerin yalnız bırakılmaması.
8. Endikasyon dışı (ilaç yazım vb) reçete yazılması taleplerinin kabul edilmemesi.
9. Pansuman ve enjeksiyon vb. küçük ve kronik müdahalelerin acil serviste yapılmaması.
10. Yaşanacak yeni bir şiddet olayında doğacak “beyaz kod” ile ilgili derneğimizden hukuki destek talep edilebileceğini hatırlatmak isteriz.
Tüm haksız hukuksuz uygulamalara karşı
#GelinBirlikOlalım